Wildcards voor Griekspoor en De Bakker

Het sterke deelnemersveld bij de jubileumeditie van The Hague Open wordt uitgebreid met twee wildcardspelers van eigen bodem:

Tallon Griekspoor (ATP-290) en Thiemo de Bakker (ATP-603).

Vorig jaar kon Tallon Griekspoor eveneens rekenen op een wildcard bij The Hague Open en het jonge talent maakte er destijds dankbaar gebruik van, door de kwartfinale te bereiken. Daarin werd hij in drie sets geklopt door de Tsjech Adam Pavlasek, die vervolgens doorstootte tot de eindstrijd.

Een jaar later is Griekspoor de nummer twee van Nederland, met de nodige successen op het ITF future circuit achter zijn naam. In 2017 greep de twintigjarige speler ook al een titel op dat podium en reikte hij tot twee finales. Gezien zijn leeftijd is de in Haarlem geboren Griekspoor lid van de NEXT GEN-groep van de ATP en voegt hij zich in die hoedanigheid bij de 18-jarige Stefanos Tsitsipas (ATP-190), direct toegelaten tot het hoofdtoernooi.

De Bakker

Met Thiemo de Bakker in de gelederen verzekert The Hague Open zich niet alleen van een in Den Haag geboren Nederlander, maar tevens van een tweevoudig halve finalist (2008 en 2015). De 28-jarige speler, voormalig nummer veertig op de wereldranglijst, staat voor zijn zesde deelname in Scheveningen. In juni toonde De Bakker aan dat hij, ondanks zijn lage positie op de wereldranglijst, nog altijd in staat is tot toptennis. Bij het futuretoernooi van Alkmaar greep hij op indrukwekkende wijze (zonder setverlies) de titel.

De resterende wildcards worden op een nader te bepalen moment vergeven.

Overig deelnemersveld

De historische 25ste editie van The Hague Open kent een prachtig deelnemersveld, met topspelers uit binnen- en buitenland. Het hoofdtoernooi van de ATP Challenger gaat op maandag 17 juli van start, met de finales op zondag 23 juli. Het jaarlijkse evenement op de gravelbanen van de Mets (aan de Berkenbosch Blokstraat 20 in Scheveningen) verwelkomt dit jaar een buitengewoon gevarieerde groep topspelers en veel bekende namen.

Zie hier de deelnemers met directe toegang tot het hoofdtoernooi.