The Hague Open 2016 schuift een week op

Het jaarlijkse ATP Challenger toernooi van Scheveningen, de afgelopen jaren bekend als de Sport1 Open, schuift op de internationale tenniskalender van 2016 een week op. Op de legendarische Mets tennisbanen in Den Haag / Scheveningen vindt de 24e editie van de The Hague Open plaats van 24 t/m 31 juli 2016.

Om tot de nieuwe datum te komen heeft de toernooi organisatie geprobeerd om een week te kiezen waarop deelname van een of meerdere Nederlandse toptennissers het grootst is. Net als in 2015 moet het Nederlands Davis Cup team in de week na Wimbledon in actie komen. Toernooidirecteur Ivo Pols: “Daarnaast hebben we in 2006 ook nog eens te maken met de invloed van de Olympische Spelen, die plaats vinden in augustus. Het was daarom weer flink puzzelen om een geschikte week te vinden, maar we denken deze gevonden te hebben in de week van 24 t/m 31 juli.” Naast Nederlands beste tennissers verwacht toernooidirecteur Ivo Pols ook internationaal toptalent naar Scheveningen te trekken.

De organisatie heeft bewust gekozen om het toernooi net als in 2015 te organiseren in de zomervakantie. Afgelopen editie bezochten ruim 10.500 toeschouwers het toernooi, dat werd gewonnen door het Georgische talent Nikoloz Basilashvili.