Mooie openingsdag kent geen verrassingen

De eerste speeldag op The Hague Open is vloeiend verlopen. Onder de stralende zon namen drie favorieten zonder moeite de eerste horde op het centre court.

Sergiy Stakhovsky (ATP-114, foto) opende zijn campagne met een 7-6(5) 6-2 overwinning op de Duitse qualifier George Von Massow (ATP-741). De Oekraïner, die tien jaar geleden ook deelnam in Scheveningen, treft met Simone Bolelli (ATP-230) een loodzware tegenstander in zijn tweede partij. De Italiaan had op zijn beurt geen kind aan de Nederlandse wildcardspeler Michiel de Krom (ATP-803): 6-0 6-3.

Voor de 19-jarige De Krom markeerde de partij tegen Bolelli zijn debuut in het hoofdschema op een ATP Challenger. Stefanos Tsitsipas (ATP-167) is een andere tiener die op maandag in actie kwam. De pas 18-jarige Griek was met 7-6(3) 6-4 te sterk voor Joao Domingues (ATP-195) uit Portugal.

De volgende tegenstander van Tsitsipas komt uit de wedstrijd tussen de Duitser Daniel Brands (ATP-220) en de als achtste geplaatste Slowaak Jozef Kovalik (ATP-154).

Dinsdag 18 juli biedt The Hague Open een bomvol programma. De Match of the Day gaat om 18.30 uur tussen titelverdediger Robin Haase en Thiemo de Bakker.