Loting & Wildcard Michiel de Krom

De loting voor de 25ste editie van The Hague Open is verricht. Titelverdediger Robin Haase (ATP-38) is het eerste reekshoofd en opent zijn campagne in Scheveningen tegen landgenoot en wildcardspeler Thiemo de Bakker (ATP-537).

Taro Daniel (ATP-92) uit Japan is als tweede geplaatst en start tegen de Serviër Filip Krajinovic (ATP-180). De Portugees Gastao Elias (ATP-115), als derde ingeschaald, neemt het op tegen de Bosniër Mirza Basic (ATP-163). Publiekstrekker Sergiy Stakhovsky (ATP-122) uit Oekraïne is het vierde reekshoofd en zal aanvangen tegen een qualifier.

Het eerste rondeduel van de als vijfde gerangschikte Belg Ruben Bemelmans (ATP-124) tegen de 21-jarige Oostenrijker Sebastian Ofner (ATP-217) markeert een confrontatie tussen twee spelers die op Wimbledon stuntten met een knappe plaats in de derde ronde.

Zesde reekshoofd en ex-nummer 23 van de wereld Guillermo Garcia-Lopez (ATP-134) vindt tegenover zich een thuisspeler. De jonge Tallon Griekspoor (ATP-292) werd aanvankelijk met een wildcard toegelaten tot het hoofdschema, maar is uiteindelijk automatisch doorgeschoven. De vrijgekomen wildcard is door de toernooileiding gegeven aan het 19-jarige Nederlandse talent Michiel de Krom (ATP-816). De jongeling debuteert in het hoofdschema van een ATP Challenger tegen niemand minder dan Simone Bolelli (ATP-313). De voormalig nummer 36 van de wereld uit Italië dankt zijn directe toegang tot het schema aan zijn beschermde ranking.

Nederlands kampioen Botic van de Zandschulp (ATP-330/WC) opent in Scheveningen tegen de Belg Yannick Mertens (ATP-276).

De genoemde partijen en de overige wedstrijden zijn terug te vinden in het bijgevoegde officiële speelschema: