Loting The Hague Open 2018 bekend

De 26ste editie van The Hague Open gaat op maandag 16 juli van start. De loting voor het hoofdtoernooi werd op zaterdag 14 juli op bijzondere wijze verricht. Het Nederlandse tweetal Scott Griekspoor en Botic van de Zandschulp assisteerde bij de ceremonie. Al tennissend op een boot richting het Hilton The Hague aan de Mauritskade – official hotel van The Hague Open 2018 – sloeg het duo genummerde lotingsballen op het terras van hotelbar Spark, in de handen van ballenmeisjes.

Loting

Topseed Yannick Maden (DUI) opent zijn campagne tegen een qualifier. De als tweede geplaatste Adam Pavlasek (TSJ), finalist in 2016, treft in de persoon van Thiemo de Bakker een wildcardspeler en thuisfavoriet, die voor de zevende keer deelneemt aan het ATP Challengertoernooi in ‘zijn’ Den Haag. De voormalig nummer 40 van de wereld reikte vorig jaar tot de halve finale. Ook in 2008 en 2015 schopte De Bakker het tot de laatste vier.

Bij winst speelt De Bakker mogelijk tegen landgenoot Tallon Griekspoor, die op zijn beurt start tegen Uladzimir Ignatik (WRU). Broer Scott Griekspoor neemt het op tegen een qualifier. De Bakker is niet de enige Nederlander die een wildcard heeft ontvangen voor het hoofdtoernooi. Ook Tim van Rijthoven, Botic van de Zandschulp en Jelle Sels hebben een toegangsbewijs gekregen van de toernooileiding. Van Rijthoven speelt in de eerste ronde tegen een qualifier. Van de Zandschulp en Sels treffen respectievelijk Jan Choinski (DUI) en zevende reekshoofd Balazs Attila (HON).

Brown, Berlocq & Rosol

Showman Dustin Brown (DUI) gaat zijn titeljacht beginnen tegen de als achtste geplaatste Gregoire Barrere (FRA). Zesde reekshoofd Carlos Berlocq (ARG) krijgt Tobias Kamke (DUI) voor zich op het Haagse gravel. Ex-nummer 26 van de wereld Lukas Rosol (TSJ) staat ook in het hoofdtoernooi en speelt in zijn eerste partij tegen landgenoot Vaclav Safranek.

Bekijk dagelijks het vernieuwde schema op de programmapagina van deze website.