Koolhof/Middelkoop verovert dubbelspeltitel

Wesley Koolhof en Matwé Middelkoop hebben in het dubbelspeltoernooi hun plaatsing waargemaakt. Het beste duo van Nederland, vooraf al bestempeld als titelfavoriet, veroverde ten koste van landgenoten Tallon Griekspoor en Tim van Rijthoven de titel: 6-1, 3-6, 13-11.

Koolhof en Middelkoop, vorige week nog winnaar van het ATP-toernooi van Kitzbuhel, overleefden in de zeer spannende matchtiebreak één wedstrijdpunt en knokten zich daarin ook terug na een 5-2 achterstand.

Servicegame
In de snelle eerste set leek er weinig aan de hand voor het als eerste geplaatste duo Koolhof/Middelkoop. Op 4-3 in de tweede set leverde het koppel echter voor het eerst deze week een servicegame in.

Nadat Griekspoor en Van Rijthoven de stand in evenwicht hadden gebracht, begonnen zij voortvarend aan de matchtiebreak. Daarin gaf echter de ervaring van Koolhof/Middelkoop de doorslag.

Publiek
,,Het is leuk om het Nederlandse publiek eens te kunnen laten zien wat we in huis hebben", aldus Koolhof. ,,Zoveel mogelijkheden zijn daar niet voor. Het was een heerlijke week voor ons; een weekje in eigen land in combinatie met zo'n sterke challenger."