Toernooidirecteur hoopvol over deelname Robin Haase

Robin Haase hoopt van 17-23 juli zijn titel te kunnen verdedigen bij The Hague Open. De nummer één van Nederland heeft een succesvolle periode achter de rug en staat op een indrukwekkende 38ste plaats op de wereldranglijst. Met het grasseizoen in volle gang en Wimbledon voor de boeg kan de Hagenaar nog geen knopen doorhakken.

‘Ik ga eerst naar Wimbledon en beslis daarna wat ik doe’, liet Haase weten in gesprek met het Algemeen Dagblad. ‘Ik speel in die week in elk geval geen ander toernooi. Het is The Hague Open of een week rust’, verzekerde de dertigjarige speler, die niet onder stoelen of banken steekt hoe bijzonder het evenement in zijn geboortestad voor hem is.

‘Al vanaf mijn 17de probeer ik juist De Mets te winnen. De laatste jaren hikte ik daar toch wat tegenaan. Vorig jaar lukte het dan eindelijk. Het is altijd leuk om dat nog een keer te doen, maar ik moet echt even kijken of het wel in mijn schema past. Ik speel na The Hague Open de ATP-toernooien van Gstaad en Kitzbühel en ben als top43-speler ook verplicht in augustus aan de Masters 1000-toernooien van Montréal en Cincinnati mee te doen.’

Toernooidirecteur Ivo Pols is blij met de opstelling van Haase en hoopvol dat de sterspeler uiteindelijk het indrukwekkende deelnemersveld zal aanvoeren. ‘Ik heb goede hoop en verwachting dat Robin er op 17 juli bij is. Het feit dat hij “onze” week vrijhoudt, geeft aan dat die intentie er bij hem ook is. Hij wil hier natuurlijk ook graag voor een vol centre court nog een keer winnen. We moeten alleen wel even afwachten hoe Robin vanaf 3 juli Wimbledon doorstaat’, aldus Pols tegenover het AD.

‘Hij zit in een totaal andere situatie dan vorig jaar. Hij is heel erg succesvol en dat betekent dat hij momenteel dus ook meer wedstrijden speelt. Daarmee wordt Robin vanzelfsprekend zwaarder belast. We zullen geduld moeten hebben en rustig aankijken hoe het begin juli met hem gaat. Robin zal zelf ook goed naar zijn lichaam blijven luisteren. Maar ik denk dat hij uiteindelijk wel zal meedoen. Hij is dat ook wel van plan.’