De Bakker tegen Tsitsipas in kwartfinale

Thiemo de Bakker heeft laten zien dat zijn knappe overwinning op Robin Haase in de eerste ronde geen incident was. Bij de laatste 16 kwam de Nederlander opnieuw ijzersterk voor de dag. Hij versloeg in de vermakelijke Match of the Day op het centre court de Italiaan Riccardo Bellotti met 6-4 6-7(11) 6-2.

In de tiebreak van de tweede set kreeg De Bakker al kansen om de wedstrijd uit te maken, maar zijn tegenstander kon matchpoints afweren en een derde set afdwingen. Daarin was de in Den Haag geboren wildcardspeler met 6-2 duidelijk te sterk.

Kwartfinales

In de kwartfinale wacht een aantrekkelijk duel met de 18-jarige Stefanos Tsitsipas. De tienerster uit Griekenland heeft nog geen set verloren in twee partijen en klopte opmerkelijk genoeg zijn dubbelpartner Jozef Kovalik op woensdag. Het duo wist vervolgens samen door te stoten naar de volgende ronde in het dubbelspeltoernooi.

Ook de Belg Ruben Bemelmans en de Italiaan Simone Bolelli hebben zich bij de laatste acht gevoegd. Bemelmans, als vijfde gerangschikt in Scheveningen, was met 6-3 2-6 6-3 de Fransman Gleb Sakharov te machtig. Bolelli rekende af met vierde reekshoofd Sergiy Stakhovsky: 6-4 3-6 6-3.

Op donderdag zullen de overige vier kwartfinalisten bekend worden. Ook Botic van de Zandschulp is nog in de race voor een ticket bij de laatste acht. De 21-jarige wildcardspeler van eigen bodem treft met de als derde geplaatste Gastao Elias wel een moeilijke opponent.