De Bakker klopt titelverdediger Haase

The Hague Open heeft in de eerste ronde afscheid moeten nemen van Robin Haase. In een volgepakt stadion ging de titelverdediger met 7-6(7) 6-4 onderuit tegen landgenoot en underdog Thiemo de Bakker.

De wildcardspeler, net als Haase geboren in Den Haag, kwam uitstekend voor de dag tegen het eerste reekshoofd en gaat op woensdag zijn campagne vervolgen tegen de Italiaan Riccardo Bellotti.

De 21-jarige Botic van de Zandschulp, eveneens toegelaten tot The Hague Open via een wildcard, bereikte een persoonlijke mijlpaal. Zijn knappe overwinning op de Belg Yannick Mertens markeerde zijn eerste winstpartij in het hoofdtoernooi van een ATP Challenger. De jongeling staat in de volgende etappe tegenover de als derde geplaatste Gastao Elias uit Portugal.

Tallon Griekspoor ging strijdend ten onder tegen de als zesde gerangschikte Guillermo Garcia-Lopez. De ervaren Spanjaard, kampioen in Scheveningen in 2006, wist een achterstand om te buigen en zijn jacht op een tweede titel op het Scheveningse gravel in leven te houden.