historie

De Mets Tennisbanen in Scheveningen bestaan al sinds 1926. Het bijbehorende stadion was toen het eerste tennisstadion van Nederland. De banen liggen midden in een woonwijk in het hartje van Scheveningen, op een steenworp afstand van het Kürhaus. Vanwege die bijzondere ligging worden de Mets Tennisbanen ook wel eens ‘Klein Wimbledon' genoemd, naar het bekende tennispark in Londen.

De Mets Tennisbanen hebben een rijke geschiedenis. Sinds 1928 zijn er regelmatig internationale tenniswedstrijden georganiseerd. In die jaren kwam ook prinses Juliana regelmatig naar de banen om zelf te tennissen of om wedstrijden te bekijken. Sinds 1993 zijn de banen het vertrouwde decor van het jaarlijkse Internationale Challenger toernooi in Scheveningen. Het The Hague Open, dat vroeger bekend stond als Siemens Open en Sport1 Open, heeft zijn bestaansrecht in die jaren meer dan genoeg bewezen.

Wereldtoppers als Marcelo Rios, Gael Monfils en Marit Safin waren actief in Scheveningen en ook de huidige talenten van het internationale tenniscircuit weten de weg naar de Mets banen nog altijd te vinden. De afgelopen jaren wonnen topspelers als Jerzy Janowicz (2012) en David Goffin (2014) in Scheveningen.